Jaume Balmes Urpià

Jaume Balmes Urpià

martes, 11 de enero de 2011

Carta de l'autor del Blog

Benvolguts,

sóc en Miquel dels Sants Molist Badiola i em dirigeixo a vostès, per informar-los de que acaba de sortir a la venta un llibre titulat “RECONEIXEMENT INTERNACIONAL DE JAUME BALMES – CENTENARI DE 1910”. Aquest reconeixement es feu a un Congrés Apologètic que fou l’acte central d’una sèrie de celebracions realitzades a Vic.

Puc citar els actes més importants que s’afegiren a aquest Congrés celebrant el Centenari del naixement de Jaume Balmes: des de la construcció de la nova estació de ferrocarril, les faroles dissenyades per Gaudí, la inauguració de plaques commemoratives del naixement i mort de Balmes, el Cartell anunciador de les Festes realitzat per Sert, l’exposició de lluminàries, la vinguda de la Infanta i altres institucions polítiques i eclesiàstiques; fins a l’electricitat en massa, el telèfon, la decoració de la Ciutat de Vic, la quantitat ingent de turistes, i la prosperitat en serveis de restauració i hostalatge, apart dels molts medis de comunicació periodístics, fotogràfics i cinematogràfics que en donaren ressò internacional.

Aquest llibre, “RECONEIXEMENT INTERNACIONAL DE JAUME BALMES – CENTENARI DE 1910”, ha estat elaborat curosament en any i mig, “perdent” hores i hores anant d’arxiu en arxiu, fotografiant, classificant i seleccionant les noticies més interessats...

El llibre s’ha fet respectant escrupolosament l’ortografia de l’època, que s’entén sense cap problema. Aquest fet, encara m’ha portat més feina ja que m’he hagut de traslladar ortogràficament en el temps. Està clar que, en la part que he afegit, he tornat a l’actualitat.

Està estructurat en vàries parts: primer tenim una introducció molt detallada que explica la persona de Jaume Balmes, persona a qui es dedica aquest Centenari; segueix la biografia de Nadal, autor del llibre que, en tercer lloc reprodueixo; i finalment, una sèrie d’articles, sense lligam entre ells i sense haver de tractar del Centenari, però que són dels anys 1909 i 1910, que he seleccionat pel seu interès o curiositat. Té 215 pàgines, amb fotografies de l’època i està enquadernat amb tapa tova.

El seu preu és de 20 € més despeses d’enviament o bé es pot adquirir a l’Oficina de Turisme de Vic sense aquestes despeses, preu que no farà que tingui guanys, esperant i desitjant fer una 2ª edició.

Agraint l’atenció rebuda i esperant resposta, el saluda atentament en



Miquel dels Sants Molist Badiola

No hay comentarios:

Publicar un comentario